TKDK’dan Hibe Desteğine Haciz Gelir mi?
TKDK’dan Hibe Desteğine Haciz
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu Konya il Koordinatörlüğü Ereğli’de proje borcuna karşılık haczedilen keçileri satıyor.
Konya’da proje karşılığı verdiği destekleme payını ödemeyince proje sahibinin keçilerine haciz koyan TKDK Konya İl Koordinatörlüğü keçileri satışa çıkardı.
Keçilerin özelliklerinin de belirtildiği o ilginç satış ilanı :
Saanen Keçisi Satış İlanı
S A T I Ş İ L A N I
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU KONYA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğüne borçlu bulunan bir mükellefe ait olup hacizli olan ve aşağıda cinsi, özelliği, miktarı ve bedeli yazılı menkul mallar 6183 Sayılı Kanun hükümleri gereğince açık artırma usulü ile satış yapılacaktır.
S A T I Ş Ş A R T L A R I V E U S U L Ü
1. Aşağıda cinsi, özelliği ve bedeli yazılı menkul malların birinci açık artırması 09.06.2015 tarihinde Salı günü saat 11.00-11.10 arası Büyükkayacık Mahallesi Öncüpınar Sok. No:11 Selçuklu-KONYA (Taşkınlar Un Fabrikası Karşısı-Kayacık Mah. Camii yakını) adresinde açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.
2. Birinci açık artırmada 6183 Sayılı Kanunun 81.maddesine istinaden tespit edilen muhammen bedelin %75’ini geçmek şartıyla en çok artırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmadığı veya hiç alıcı çıkmadığı takdirde, ikinci açık artırma 10.06.2015 tarihinde Çarşamba günü aynı yerde ve aynı saatte yapılacaktır. İkinci artırmada muhammen bedelin % 50’sini geçmek şartıyla en çok artırana ihale edilir.
3. Satış bedeli peşin para olarak tahsil edilir veya verilen süre (3 gün) içerisinde ödenir. Satılan mal, bedeli alınmadan teslim edilmez. Alıcı, menkul malı almaktan vazgeçmesi veya verilen ek süre içinde bedelin tamamını ödememesi halinde, yeniden yapılan satışta oluşan fark ve zararlar ile %5 faizini 6183 Sayılı Kanunun 86.maddesine göre ödemekle yükümlüdür.
4. Satış bedeli üzerinden Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Tellâliye Resmi alıcıya aittir.
5. Artırmaya iştirak edeceklerin muhammen bedelin % 7,5’i oranında satıştan önce teminat vermeleri lazımdır.
6. Satışa iştirak edeceklerin yanında resmi dairelerce kabul edilir kimlik belgesi veya tüzel kişilik adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir.
7. Menkul mallar mevcut durumu ile satışa sunulmakta olup, alıcıların yerinde bizzat görerek satışa katıldığı, satış ilanını okuduğu ve şartlarını bildiği kabul edildiğinden: alıcı tarafından hiçbir şekilde itiraz edilemez. Bu konuda yapılan itirazlar reddedilir.
8. Satış ilanı ilgililerin adresine gönderilecek olup, adrese tebligat yapılamaması halinde iş bu ilan tebliğ yerine geçecektir.
9. Aşağıda yazılı menkul mallar ilgili geniş bilgi almak isteyenlerin TKDK Konya İl Koordinatörlüğü’ne müracaatları İLAN olunur.02.06.2015
CİNSİ : ÖZELLİĞİ :
Saanen Keçisi 129 Adedinde kulak küpe numarası mevcut.
9 Adedinde kulak küpesi düşmüş halde.
MİKTARI: MUHAMMEN BEDELİ:
138 Adet 89.700 TL
Erkek ve Dişi karışıktır.
TKDK HİBE DESTEĞİNİ TEKRAR GERİ ALABİLİR Mİ!
TKDK (IPARD) hibeleri hakkında çok fazla bilgi kirliği var, bunlardan en yaygın olanı cebinden hiç para çıkmadan hibeyi alırsın, devlet 1.000.000 TL bedelsiz koşulsuz hibe desteği veriyor, projeni getir hibe al vs. o kadar çok süsleniyor ki HİBE kelimesi yatırımcılara farklı anlatıyor ki her şey toz pembe gerçeklilikten uzak sadece yatırımcı kandırmak, danışmanlık adı altında ne koparsa kar gözü ile bakılıyor.
Satış ilanı şuan Konya TKDK’nın web sitesinde alınmıştır. (04/06/2015) TKDK alınan hibe’nin 5 yıl boyunca takibi vardır. Bu takip hem destek verilen inşaat, makine-ekipmanlar için hemde mali finansman takibi vardır. Faydalanıcı TKDK’nın isteği şartları sağlayamaz yerine getiremez ise verilen hibe güncel faizi ile geri ödeme başlatır.
Bu kötü olayı yaşamamak için yatırım başında iyi analiz ve fizibilite çalışması yapılması gerekmektedir. Doğru ve sağlam veriler ile yapılan fizibilite çalışmaları ile yatırım kararını almak gerekir. TKDK yatırımları büyük ve ciddi yatırımlardır. Kurum uzmanlarından bilgi almadan, iyi araştırma yapmadan, HİBE sözcüğünün tatlandırarak anlatılmasına kanmamak gerekir.
TKDK IPARD YATIRIMLARI İÇİN HANGİ ŞART GEREKLİ VE HANGİ YOLLARI İZLEMELİDİR.
- Yatırımcı kişi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun il koordinatörlüğüne giderek ön bilgi alması bu iş için başlangıç olacaktır. İnternet ortamında bilgi kirliği olması her yazılan yazının doğululuğu şüphe konusudur.
- Yatırım için bilgi alınan sektör ile araştırmalar yapılmalı, pazar durumu üretilecek ürünün kimlere satışı, ne kadar satılacağı, gelecekte yapılması gereken yatırımlar için bir plan hazırlanmalıdır. Bu yatırımların bir finansmanı olması gerekmektedir. Finansman ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli planlama yapılmalıdır.
- TKDK IPARD hibelerinde en önemli kriter mali sürdürülebilirlik yani siz yatırımı yaptıktan sonra sürekliliğinin sağlanması gerekir. Buda masa başında işin fikir aşamasında düşünülmesi gereken en önemli noktadır.
- Yatırımın finansman ihtiyacının tespiti bir örnek ile açıklayalım: 120 büyükbaşlık bir süt çiftliği kurmak istiyorsunuz TKDK- IPARD hibe alarak işletmeyi kuracaksanız yatırım ve işletme maliyetleri şu şekilde olmaktadır. 1.200.000 TL inşaat yatırımı, 600.000 TL makine ekipman alımları toplam sabit yatırım 1.800.000 TL olmaktadır. İşletmeye alacağınız hayvanlar, yem giderleri, işcilik giderlerinide düşünürseniz işletme sermayesi 800.000 TL ile yatırım 2.600.000 TL bulmaktadır. Yatırımcı kişi bu finansmanı yatırım öncesi bulması ve destekleyici belgeler ile finansmanı bulması gerekir. Bu finansmanı planlayamaz ise yatırım döneminde işletme dar boğaza girdiğinde işletme sorun yaşar haciz işlemler başlar.
- Doğru bilgiyi ve finansmanı çözen yatırımcı proje hazırlatmak için Danışmanlık firması ile görüşmelidir. Bu danışmanlık firması yatırım konusu ile ilgili olmalıdır. Son zamanlarda Danışmanlık adına açılan şirket bünyelerinde herhangi bir uzman barındırmadan yatırımcılara vaadden başka bir hizmet sunmamaktadır. Yatırımcıların danışman seçiminde dikkat etmesi gerekenler:
- DANIŞMAN kişinin yatırım konusu hakkında ihtisas yapmış olması gerekir. Hayvancılık üzerine bir yatırım planlıyorsunuz Danışman Kişinin Ziraat Müh., yada Veteriner Hekim olması gerekir. Bu meslek grubunun dışında olan lise mezunu, işletmeci, meslek dışı mühendisler, işsizler, dolandırıcılar hatta ev hanımları bile danışmanlık yapmaktadır. Eğer bu grup da yer alan bir danışman (!) ile çalışırsanız yarı yolda kalacağınız kesindir. Bu nedenle Danışman kişinin Ziraat Mühendisi ya da Veteriner Hekim olması ve Serbest Mühendislik Müşavirlik Belgesinin olması gerekmektedir.
Yatırım projeniz karar vermeden önce iyi araştırmalar yapılmalı, vaadlere ve hikayelere çok fazla inanmadan, işin gerçekliğini ve sonrası planlamadan Hibe başvurusu yapmayın, yaparsanız ise iyi planlamayan yatırımlar bir gün fire verecektir o günde emeğiniz ve sermayeniz kaybolacaktır.
Tarım Hayvancılık Hibeleri sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!